Individuele Begeleiding & Ontwikkeling

In gesprek met jezelf, de sleutel tot een bevrijd leven

Individuele begeleiding binnen InSermo richt zicht op jouw eigen persoonlijke levenskracht & ontwikkeling, daar waar je een verandering zou willen zien. Bijvoorbeeld  het doorbreken van bestaande patronen en structuren die je tegenwerken. Waarvoor de tijd is aangebroken om eens wat anders te proberen. Herken je dit? Ik inspireer en begeleid je graag om het gesprek met jezelf aan te gaan over waarom, wat en hoe jij jouw leven anders zou willen.

Waar jouw levenskracht in volle bloei kan komen.

Vragenstukken waarmee ik werk zijn:

  • Omgang stress, verhoogde druk in het leven en balans werk/privé.
  • Ontwikkeling van zelfrespect, zelfvertrouwen en zelfacceptatie.
  • Omgang en acceptatie van chronische ziekte en beperkingen van één of meerdere gezinsleden; kind, partner, personen zelf.
  • Opvoeding en ouderschapsthema’s.
  • Thema’s die passen bij de ontwikkeling van pubers en jong volwassenen.
  • Lichamelijke klachten.
  • Rouw – en verlies verwerking.

Welk vraagstuk het ook is, het doel van mijn begeleiding is je zelfinzicht te vergroten.  Ontdekken wat je drijfveren, overtuigingen en ideeën zijn. Jezelf in de spiegel aan- kijken en  te ervaren welke mogelijkheden er zijn, welke blokkades je tegenkomt en wat er zich verbergt in jouw schaduwkant. Binnen de begeleiding daag ik je uit steeds meer van jezelf in het licht te zetten, ook dat wat lastig is om onder ogen te komen. Op deze manier bouwen we aan authentiek zijn en een zelfbewust leven.

praktijk4-insermo-s

Binnen de begeleiding wordt gebruik gemaakt van een scala aan mogelijkheden om vraag en antwoord samen te brengen. Naast het reflecterende en inzichtgevende gesprek werk ik o.a. met NLP, systemisch werk (o.a. familieopstellingen) en cognitieve gedragsveranderingen. Daarnaast kan ik ook gebruik maken van Emotioneel Lichaamsgericht Werk zoals ademhalingsoefeningen, healing, meditatie en massage.

In het eerste gesprek komt jouw vraag aan de orde, soms al helder en soms mag deze vraag nog helder en scherp worden. Belangrijk is dat we allebei de klik ervaren om verder aan de slag te gaan. Vanuit het eerste gesprek kan een goede inschatting gemaakt worden over een eventueel vervolg traject. Ervaring leert dat in 5 tot 8 gesprekken er een duidelijke verandering gemaakt wordt.

 

       Ik daag je uit samen opzoek te gaan naar jouw sleutel tot bevrijd leven

         vol zelf inzicht, zelfvertrouwen, levenskracht, actie en ontspanning